Senior projectbegeleider (digitale recherche) (nsoc) [Netherlands]


 

Wat ga je doen?

Als Senior digitaal rechercheur binnen interventies van het NSOC adviseer je teams over digitale kansen en mogelijkheden binnen interventies. Hierbij kun je denken aan interventies op het gebied van ondermijning, cybercrime, mensenhandel, witwassen, cryptocurrency enz. Daarnaast ondersteun je bij het verzamelen, veiligstellen, leesbaar maken en beschikbaar stellen en presenteren van digitale gegevens. Deze haal je uit netwerken en in beslag genomen laptops, smartphones, auto’s, computers of van internet. Aan de hand van digitale sporen ben je direct betrokken bij het vinden van (bewijs)materiaal dat kan leiden tot het behalen van de vooraf gestelde effecten. Het veiligstellen van digitale sporen is vaak cruciaal voor een zaak. Ook verricht je digitaal onderzoek op internet en leg je verbanden tussen verschillende online data en gegevens.
In een snel digitaliserende wereld is het van belang om als Sr digitaal rechercheur constant op zoek te blijven naar nieuwe, innovatieve werkwijzen, procedures, methoden en technieken en deze direct in je werk toe te passen en je teamleden hierover te informeren / instrueren. Interventiewerk is onvoorspelbaar; je werkt soms onregelmatig en in piket- en weekenddiensten. Vaak werk je onder grote druk met strakke deadlines. Zo moeten soms grote hoeveelheden data in korte tijd onderzocht worden.

Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit (NSOC)
Criminele netwerken infiltreren onze wijken en buurten. Ze ondermijnen onze economie met hun criminele geld. Daarnaast veroorzaken ze veel leed met intimidatie, corruptie en zwaar geweld. Wil jij dit samen met de partnerorganisaties van NSOC bestrijden en bouwen aan een veilig Nederland? Grijp dan deze kans en kom werken bij de Nationale Samenwerking tegen Ondermijnende Criminaliteit (NSOC).

NSOC, voorheen bekend als het Multidisciplinair Interventieteam (MIT), is een samenwerkingsverband tussen de Politie, de Belastingdienst, de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst, de Douane, het Openbaar Ministerie en de Koninklijke Marechaussee en andere operationele onderdelen van het ministerie van Defensie. Het heeft tot doel criminele structuren, bedrijfsprocessen en verdienmodellen - die verweven zijn met of misbruik maken van legale structuren en de legale economie - bloot te leggen en duurzaam te verstoren. Het samenwerkingsverband richt zich op het ontvlechten van de (financiële) verwevenheid van onder- en bovenwereld door met gerichte interventies te belemmeren dat de maatschappelijke infrastructuur wordt misbruikt voor criminele doeleinden.

Het bestrijden van deze criminele netwerken vereist dat NSOC en de medewerkers wendbaar, innovatief en op multidisciplinaire samenwerking gericht zijn. NSOC werkt overheidsbreed en datagedreven. Dat betekent dat er vanuit alle kanten kennis, expertise en informatie wordt samengebracht om zo een compleet beeld te krijgen van georganiseerde en ondermijnende criminaliteit. Naast een compleet beeld, brengt het samenwerkingsverband slagkracht. Het werkt innovatief en fungeert daarmee als vliegwiel voor vernieuwing. NSOC beschikt over mensen en middelen om verkregen inzichten om te zetten in slimme en innovatieve interventies: van preventief tot repressief, binnen en buiten het strafrecht en met publieke en private partijen.

In NSOC werken professionals uit zes partnerorganisaties op één fysieke werkplek samen. NSOC is in opbouw, er werken nu ongeveer 120 medewerkers. Samenwerking is de rode draad binnen NSOC. Daarom zijn wij op zoek naar collega’s die openstaan voor anderen, verschillen weten te overbruggen en anderen kunnen en willen stimuleren en betrekken om zo het gemeenschappelijke doel te bereiken. Integriteit in de omgang met mensen en data en het doen van inhoudelijk werk staat voorop.

Wie zoeken we

Vanuit diversiteit samenwerken aan een gemeenschappelijk doel, dat is waar het om draait binnen het NSOC. Want diversiteit is onze kracht en van daaruit verbinden we met elkaar en met onze omgeving. Jij omarmt deze gedachte en staat open voor verschillende en nieuwe ideeën. Je weet verbinding te leggen tussen de middelen en werkwijzen van de moederorganisaties en daarbuiten. We vragen hierbij meer dan alleen strafrechtelijke opsporing. Je zal soms lef moeten tonen om bijvoorbeeld naar een partner toe te stappen die niet of minder voor de hand ligt. Daarom zoeken we collega’s die van alle markten thuis, actiegericht en daadkrachtig zijn en die lef tonen. Je bent een doorzetter en een echte teamspeler. Daarnaast ben je zelfstandig en assertief en je kan je mondeling en schriftelijk goed uitdrukken in zowel Nederlands als Engels.
Verder beschik je over:

  • HBO werk- en denkniveau en, bij voorkeur, een afgeronde opleiding op ICT-gebied, bij voorkeur in de specialisatie technische informatica, elektrotechniek of een andere exacte opleiding;
  • Kennis van verschillende besturingssystemen, internet & opsporing, open systemen, databases, telecom en multimedia (en de wijze waarop deze onderzocht moeten worden);
  • Kennis van één of meerdere forensisch digitale specialisaties zoals reverse engineering, scripting, programmeren, veiligstellen en analyseren van gestructureerde en ongestructureerde data;
  • Een rijbewijs B;
  • De bereidheid om opleidingen te volgen.

Daarnaast beschik je in ieder geval over:

  • Sociale vaardigheden
  • Flexibiliteit
  • Stressbestendigheid

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 10
Minimum salaris: €3.000 bruto per maand
Maximum salaris: €4.750 bruto per maand
Aantal uren per week 38
Plaats Utrecht, Utrecht


Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%. Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer.

De organisatie Ministerie van Defensie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.
Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 62.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

De afdeling Koninklijke Marechaussee LTC/RECH/SPEC OPSP/NSOC

De Koninklijke Marechaussee waakt over de veiligheid van Nederland en het Caribisch gedeelte van het Koninkrijk der Nederlanden. Wereldwijd worden we ingezet op plaatsen van strategisch belang; van koninklijke paleizen tot aan de buitengrenzen van Europa en van luchthavens in Nederland en in het Caribisch gebied tot oorlogs- en crisisgebieden overal ter wereld. We hebben drie hoofdtaken:

  • de grenspolitietaak;
  • bewaken en beveiligen;
  • internationale en militaire politietaken.

Brigade Recherche
De Brigade Recherche organiseert en coördineert de landelijke recherche voor de Koninklijke Marechaussee en heeft drie afdelingen: Tactische Opsporing, Specialistische Opsporing en Intelligence Opsporing met werklocaties in heel Nederland en het Caribisch gebied. Onze organisatie zit in een verandertraject. Mogelijk vinden er aanpassingen in de structuur plaats.

Bijzonderheden

Veiligheidsonderzoek
Voor deze functie is een VGB niveau A vereist. Derhalve maakt een veiligheidsonderzoek deel uit van de selectieprocedure.


Assessment
Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure.


 

.

Post a Comment

Previous Post Next Post

Sponsored Ads

نموذج الاتصال